Marimi Masline
Masline Naturale
Specialitati
Masline Confit
Ulei de masline
Contact

originea maslinelor

Valoarea nutritivă a măslinelor

Măslinele contin acid linoleic, care este foarte benefic pentru noii nascuti. Pot fi asociate in diverse insuficiente, boli de piele și probleme de dezvoltare la sugari. Pentru mamele care alăptează este bine a include in dieta lor consumul de masline. conțin clor, poate îmbunătăți funcțiile ficatului, ajutand organismul sa elimine in mod eficient resturile din organism. Vitaminele A, D, E și K, conținute în măsline, ajuta la dezvoltarea oaselor copiilor și adulților. Gustul caracteristic și aroma măslinelor provine datorita prezenței polifenolilor. Polifenolii sunt benefici impotriva cancerului si au proprietati anti-inflamatorii semnificative.

Vitamina E si alti antioxidanti gasiti in măsline, reduc riscul inflamatilor si deteriorarea celulelor. Beneficiile nutriționale ale uleiului de măsline În afară de a fi un antioxidant, uleiul mononesaturat are efecte pozitive in ceea ce priveste colesterolul. Ulei de măsline extra virgin scade LDL (colesterolul rau) si creste HDL (colesterol bun). Principala grasime mononesaturata – acidul oleic, care se regaseste în uleiul de măsline, reactioneaza cu gena responsabila pentru dezvoltarea tumorilor de san. Uleiul are proprietăți anti-inflamatorii care se dovedesc benefice în afecțiuni cum ar fi astmul și artrita reumatoidă. Experții au constatat că există unele ingrediente în ulei de măsline, cu aceleași efecte ca și AINS.

Originea maslinelor magneziu, squalen și cycloartenol, prezent în ulei, ajuta la reducerea acidității. Cercetătorii au descoperit că un compus natural care se găsește în uleiul de măsline (oleocanthal), pote fi util în prevenirea chiar tratamentul bolii Alzheimer. Asociatia Americana pentru Diabet precum si Consiliul European au transmis diverse informari recomandand utilizarea uleiului de măsline de diabetici, deoarece sănătos grăsime, mononesaturate, poate ajuta la reducerea nivelului de glucoză în sânge. Studiile au arătat că micronutrientii din măslinele negre sunt benefici în tratarea osteoporozei și prevenirea lziunilor osoase, mai ales a femurului. Acidul maslinic și oleanolic este prezent în ulei, ajuta la inhibarea creșterii și proliferarea celulelor karkiknikon la colon. Bufeurile din timpul menopauzei pot fi reduse semnificativ prin consumul de ulei de măsline și măsline. Uleiul conține o substanță chimică naturală care poate reduce durerea.

Uleiul de masline are proprietati benefice scalpului si parului. Ajută repararea foliculilor deteliorati de par si ofera umezeala de păr, făcându-l moale, matasos si stralucitor. Aplicarea uleiului de măsline este potrivita si pentru ingrijirea picioarelor, astfel tălpile picioarelor devin moi și netede iar unghiile puternice. Uleiul de masline, este adaugat in compozitia multor produse de îngrijire a pielii, deoarece îmbunătățește elasticitatea, previne ridurile si pielea uscata.